Lindholmens Tidevarv i VR

Ett flerårigt projekt om Göteborgs varvsepok i VR (Virtual Reality) SE REPORTAGE (3min) VINJETT (1min) ARTIKEL/GP MUSEITEKNIK VR  (1 min) TRAILER av Reportaget och ARTIKEL

En 3D modell över Lindholmens varv efter arkiv för att återuppleva hamnens kulturarv och själv pröva på att; svetsa, nita, köra kran och sjösätta fartyg, som ger en unik upplevelse av närvaro med VR formen.

Samarbete: Götborgs Varvshistoriska Förening, VGR kulturnämnd, GBG Kultur, Lindholmens Science Park, Kultur i Väst, GothenburgStudios Development, Västarvet/Länstyrelsen, Folkuniversitetets språkträning, AF kultur, Bio Aftonstjärnan mfl
Ingår i EU-projektet: Memory of Water (6 länder 6 Artister) Info Trailer (3min) se även: VR-FILMEN ”FRIVARV” (10 min)

Projektägare: FilmEpidemin, Studio Jox Regi: Jonas Myrstrand 3D Animatör: Benoit Lafréhoux Programmerare: Erik Svedäng

BildSpel: iGÅR & iDAG” längs norra älvstranden (6min) ANIMA-PILOT