Gbg TideVarv i VR

Ett flerårigt projekt om Göteborgs varvsepok i VR (Virtual Reality) SE REPORTAGE (3min) VINJETT (1min) ARTIKEL/GP MUSEITEKNIK VR  (1 min) TRAILER av Reportaget och ARTIKEL se FÖREDRAG från UR DIGIKULT 2019

En 3D modell över Lindholmens varv efter arkiv för att återuppleva hamnens kulturarv och själv pröva på att; svetsa, nita, köra kran och sjösätta fartyg, som ger en unik upplevelse av närvaro med VR formen.

Samarbete: Götborgs Varvshistoriska Förening, VGR kulturnämnd, GBG Kultur, Lindholmens Science Park, Kultur i Väst, GothenburgStudios Development, Västarvet/Länstyrelsen, Folkuniversitetets språkträning, AF kultur, Bio Aftonstjärnan mfl
Ingår i EU-projektet: Memory of Water (6 länder 6 Artister) Info Trailer (3min)
se även: VR-FILMEN fd ”FRIVARV” numera GBG MINNESVARV (8 min)

Projektägare: FilmEpidemin, Studio Jox Regi: Jonas Myrstrand 3D Animatör: Benoit Lafréhoux Programmerare: Erik Svedäng

iGÅR & iDAG” längs norra älvstranden (6min) ANIMA-PILOT (5min) GBG VARVSHISTORIA (10 min)

VR-presentation på StudioCafét GothenburgStudios