GBG Tidevarv i VR

Ett flerårigt projekt om Göteborgs varvsepok i VR (Virtual Reality) SE REPORTAGE (3min) VR-VGR ARTIKEL Visual Arena VINJETT (1min) ARTIKEL/GP MUSEITEKNIK VR  (1 min) TRAILER av Reportaget och ARTIKEL Film&Tv Artikel GP. FÖREDRAG från SVT UR DIGIKULT 2019 planerad premiär till Gbg 400 års jubileet.

En VR-plattform med 3D modell över Lindholmens varv för att återuppleva hamnens kulturarv genom att själv pröva att; svetsa, nita, köra kran och sjösätta fartyg, som ger en unik upplevelse av närvaro med VR formen.

Samarbete: Varvshistoriska Föreningen i Göteborg, VGR kulturnämnd, GBG Kultur/Film & TV, Lindholmens Science Park, Kultur i Väst, GothenburgStudios Development, Konstnärsnämnden, Västarvet/Länstyrelsen, KulturRådet, Folkuniversitetets språkträning, AF kultur, Bio Aftonstjärnan mfl Ingår i EU-projektet: Memory of Water (6 länder 6 Artister) Info Trailer (3min)


se även: Award Winner ”BEST VR-FILM GBG MINNESVARV (8 min) Trailer

Projektägare: FilmEpidemin, Studio Jox Regi: Jonas Myrstrand 3D Animatör: Benoit Lafréhoux Programmerare: Erik Svedäng Musik: Sveinung Nygaard

iGÅR & iDAG” längs norra älvstranden (6min) ANIMA-PILOT (5min) GBG VARVSHISTORIA (10 min)

VR-presentation på StudioCafét GothenburgStudios